JEGULJA NA ROŠTILJU

Sastojci

Nekoliko manjih jegulja, 5-6 češnjeva češnjaka, 2 limuna, 1 dl ulja, žlica kosanog peršuna, 5-10 dag slanine, sol, papar


Priprema

Jegulju očistite, operite, odrežite im glave i izvadite utrobe. Narežite ih po duljini na komade oko pet do šest centimetara. Posolite ih i popaprite prema ukusu te ostavite da malo odleže.roštilj dobro ugrijte i namažite rešetke komadom slanine da se šipke dobro zamaste.u posebnu posudicu stavite ulje, sitno kosan češnjak i sitno kosan peršun,i sve to dobro izmješajte. Stavljajte komade jegulje na roštilj i mažite ih smjesom koju ste pripremili u posudici i prema potrebi okrećite.kada je riba pečena stavljate je na pladanj, poškropite limunovim sokom i još malo premažite smjesom iz posudice. Kao prilog ponudite krumpire rezane popola i pečene na roštilju.