RIBA NA DUNAVSKI NAČIN

80 dag soma ili smuđa,sol, limun,12 dag ulja ,20 dag luka,3 svježe paprike,40 dag rajčice,1 ljuta papričica,2,5 dcl bijelog vina


Priprema

Ribu prerezati uzduž kralježnice. Kralježnicu izvaditi, odstraniti drob i ribu dobro oprati, a zatim prerezati na dvije polovice, a ove opet na pola tako da se od svake ribe dobiju 4 odreska. Pripremljene odreske posoliti i nakapati limunovim sokom te ostaviti da odstoje oko 20 minuta. Zatim odreske uvljati u brašno pa ih popržiti na ulju s jedne i s druge strane. Pržene posložiti u vatrostalnu posudu. Na ulju popržiti sitno nasjeckan luk, dodati papriku narezanu na komadiće, usitnjenu papričicu te oguljenu i narezanu rajčicu, malo vina, pa sve malo pirjati. Pripremljen umak preliti preko pečenih ribljih odrezaka i kratko zapeći u pećnici.